To do

De Buytenpleats

De Buytenplaets is een plek waar de tijd even heeft stil gestaan. Waar de grenzen van Rijswijk, Delft en Midden Delfland samenkomen, ligt het buurtschap Sion, welke een rijke en boeiende geschiedenis heeft.

Sion dankt haar naam aan een klooster, genaamd “Sancta Maria in Monte Sion”, dat er de 15e en 16e stond en wat later door onder andere Gijsbert van Hogendorp is uitgebouwd tot 1 van de fraaiste en mooiste buitenplaatsen van Nederland.  

https://www.buytenplaets-sion.nl/

Brasserij en B&B
Sionsweg 1
2286 KJ Rijswijk
070-7920054
info@buytenplaets-sion.nl

Eenden Tours Westland


Een jong en dynamisch bedrijf dat voor iedereen de leukste uitjes organiseert. Herkenbaar en kleurig zijn onze ‘lelijke eendjes’ met hun unieke vorm, besturing, vering en geluid. Het toeren in een 2CV neemt je mee terug in de tijd. Even geen gehaast, maar met een gevoel van vrijheid genieten van een heerlijke tocht.

Beleef met uw collega´s, vrienden of familie een onvergetelijke dag vol gezelligheid en plezier.

Eenden Tours Westland
Kleine achterweg 32
2671 LT Naaldwijk

06-12839082 Joost van Geest
06-12788232 Jacques van Geest

info@eendentourswestland.nl
www.eendentourswestland.nl

“Ommetje Heerlijke Zwethzone”


De wandeling “Ommetje Heerlijke Zwethzone” staat online via izi.TRAVEL. De dames van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight en Minicamping Zwetzone hebben samen de wandelroute gemaakt.

Loop de route van een kleine 6 km en laat weten wat je ervan vindt. Klik hier voor de route.

Deze Polderwandeltocht is uitgezet door bewoners van de Zweth en brengt u over prachtige wandelpaden langs tuinbouwgebied en open weilanden.

Wenspaal Westland


Met deze gepersonaliseerde ‘Wenspaal’ heeft u een digitaal foto/video gastenboek op uw bruiloft, feestje, reünie, verjaardag of wat voor evenement dan ook. De bezoekers kunnen een video boodschap opnemen of een leuke (groeps) foto maken. De Wenspaal is zeer eenvoudig te bedienen via het touchscreen, en de hoge resolutie camera zorgt voor scherpe opnames. Doordat u van te voren uw welkomsttekst en foto door kan geven heeft de wenspaal een persoonlijke uitstraling op uw bijzondere dag. De Wenspaal wordt gebracht en gehaald op uw locatie, in overleg geplaatst op de juiste plek en aangesloten. Binnen 1 week ontvangt u de videoboodschappen en foto’s op desgewenst DVD of/en USB stick. Als u voor de USB stick kiest dan krijgt u ook een adapter zodat u de beelden eenvoudig op een smartphone of tablet kan bekijken.

Is de Wenspaal voor een bruiloft? Dan krijgt u een speciale metalen USB stick in de vorm van een sleutel met een hart.

Wenspaal Westland
Dr. Weitjenslaan 24
2685 VX Poeldijk
Tel: 06 288 38 722
www.wenspaalwestland.nl

Bezoek Westland


Vanaf 11 mei is de website www.bezoek-westland.nl online en staat de redactie klaar om je van leuke tips te voorzien voor uitjes, activiteiten, bezoek aan kust en kas en nog veel meer. Want Westland heeft ongekend veel mogelijkheden die je allemaal op www.bezoek-westland.nl zult vinden. En dit is nog maar het begin. De redactie van Bezoek-Westland werkt elke dag aan het uitbreiden en aanvullen van de informatie. Houdt daarom onze agenda en facebookpagina in de gaten voor nieuwe tips! Bezoek-Westland is er voor iedereen. Dus wil je graag iets delen? Mail dan je tip, recensie, verhaal naar redactie@bezoek-westland.nl.

Samen werken aan een mooi Westland

Bezoek Westland is een initiatief van verschillende partijen die het er allemaal over eens zijn dat Westland veel te bieden heeft op het gebied van recreatie, toerisme en horeca:

  • Gemeente Westland
  • Ondernemers en organisaties op gebied van recreatie, toerisme en horeca
  • Streekpromotie Westland
  • Koninklijke Horeca NL, afdeling Westland & Midden-Delfland
  • de belangenvereniging Exploitanten Westlandse Kust
  • MKB investeringsfonds Westland

www.bezoek-westland.nl

Quiz Brothers


Ga op een gezellige manier de onderlinge strijd met elkaar aan door middel van een geheel verzorgde quiz, gepresenteerd door een professionele Quizmaster! De inhoud van de quiz wordt speciaal afgestemd op uw gezelschap, daardoor is deze activiteit ook zeer geschikt voor gemengde groepen. Indien gewenst kunt u zelfs nog wat eigen inbreng leveren voor de quiz in de vorm van enkele vragen die specifiek betrekking hebben op uw gezelschap, op die manier wordt de quiz dan nóg persoonlijker!

Het minimum aantal deelnemers per groep: 35 personen – Er wordt in teams van +- vijf personen gespeeld, afhankelijk van de grootte van de groep.
Tijdsduur: Ongeveer 1,5 uur

info@quizbrothers.nl
www.quizbrothers.nl

Rondvaart Westland

Als je op zoek bent naar een echte boottocht door het Westland met mooie aanlegplaatsen dan bent je bij ons op het juiste adres !

Alle boottochten zijn in principe in groepsverband. Het type boot bepaalt de groepsgrootte. Aan boord van alle boten is er geen catering; Je dient zelf te zorgen voor uw consumpties (in koelbox). Toiletten zijn aanwezig en bij slecht weer is je boot altijd overdekt. Een boot huur je altijd inclusief schipper die je alle in’s en out’s over het Westland kan vertellen.

www.rondvaartwestland.com

Evenementenburo Vanderkruit


Vanderkruit organiseert al 25 jaar sportieve activiteiten voor groepen. Zeer geschikt voor uw bedrijfsuitje, familiedag of als vergaderbreak. Vervaardig zelf een programma op maat en maak een keuze uit onze 183 sporten en spelen uit 49 landen. Veel mogelijkheden binnen bij de ‘Zus van de Haas’ en nog meer mogelijkheden buiten in de Zwethzone.

www.vanderkruit.nl

TOP

Donderdag 26 april 2013 is in Wateringen tegenover de Bonte Haas een TOP geopend. TOP is = Toeristisch Overstap Punt. Deze is mede mogelijk gemaakt door de ANWB. Een toppunt is een punt waar recreanten de auto kunnen parkeren om vervolgens een fiets- of wandelroute te pakken.

www.toproutenetwerk.nl

Boerderij Dichtbij


Boerderij Dichtbij bestaat uit vier landelijk en huiselijk ingerichte accommodaties. De accommodaties bieden verblijf voor 9 tot 74 personen en kunnen zowel los als gecombineerd afgehuurd worden. Daarnaast biedt Boerderij Dichtbij een breed assortiment aan buiten- en binnensportfaciliteiten, een relax/saunaruimte, een vergaderruimte en mogelijkheden voor het geven van een feest of bijeenkomst.

www.boerderijdichtbij.nl

Mini Camping de Zweth

Mini Camping de Zweth is gelegen op de grens van gemeente Westland en gemeente Midden-Westland. Zo tref je aan de ene kant de vele moderne kassen met uiteenlopende gewassen en aan de andere kant de weidse polders met verschillende boerderijen. Het is een rustig gebied, naast watergang de “Zweth”, tevens prima viswater, met uitzicht op één van de kleinste dorpjes van Nederland, ‘t Woudt. Verschillende fietsroutes passeren de camping. Zo kun je vele fietstochten maken langs de streekmuseums, gezellige terrassen, het strand en de vele activiteiten in de omgeving.

Het hele jaar geopend! 15 staanplaatsen, 3 camper plaatsen en 5 trekkershutten!

www.minicampingzwetzone.nl

De Druiventuin

Voor de lekkerste Westlandse druiven ben je hier aan het juiste adres!

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight is een familiebedrijf waar sinds 1885 de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde worden gekweekt. Wij, Arnold en Hilde Jansen, zijn inmiddels de vierde generatie die dit mooie vak nog steeds uitoefenen.

www.druivenkwekerij.nl

De Hollandse Vloot


Varen door het prachtige Zuid-Holland! Is er een idealer decor denkbaar voor uw feest met familie en vrienden? Of een spectaculair bedrijfsfeest met collega’s en relaties? Zelfs vergaderen op het water op onze luxe cruiseboot De Vrijbuiter is mogelijk.

De Hollandse Vloot bestaat uit rondvaartboten, een cruiseboot en een salonboot. Wij bieden een breed scala aan mogelijkheden maar u kunt uiteraard ook uw rondvaart invullen naar eigen idee.

www.dehollandsevloot.nl

BenT


B&T Bedrijfs- en Teamuitjes organiseert al bijna 20 jaar spraakmakende feesten, evenementen en bedrijfs- en teamuitjes.
Wij staan bekend om onze originele, nog niet bestaande concepten waarin alles letterlijk tot in detail is geregeld. Wij kunnen het hele traject, van organisatie en planning tot en met catering, decoratie, artiesten en entertainment voor u regelen.

Recht toe, recht aan kennen wij niet, maar daarentegen out of de box denken en perfectie wel. ‘Impossible is only a word!’ staat ons op het lijf geschreven.

www.bent.nl

De Zwethzone

De Zwethzone is een relatief nieuw recreatiegebied langs het water de Zweth. In 2014 werd de aanleg en inrichting afgerond en hiermee is een voormalig rommelig buitengebied aantrekkelijk gemaakt voor recreatie. Nieuwe wandel- en fietspaden en bruggen (de laatste in 2018) maken het gebied toegankelijk. Verschillende recreatieondernemers trekken het publiek naar dit interessante gebied. De ‘nieuwe natuur’ is inmiddels (2018) al behoorlijk tot ontwikkeling gekomen.

Klik hier voor meer informatie